Motion. User experience.
Samsung-Galaxy-S7-Edge-White-Pearl-Perspective-Free-Mockup.jpg

Transition exploration - contact app

PROJECT

As part of a larger project to increase use of Samsung's Contact App, explore different transitions to better guide user's focus between views.

MY ROle

Collaborated with the interaction and visual designers to create mocks of the next generation contact app.

GRID CONTACT STYLE

 This transition guides user through the logic between pages.

This transition guides user through the logic between pages.

 This transition enhances the hierarchy between elements. 

This transition enhances the hierarchy between elements. 

 These transitions are simple, but are missing the connection between pages.

These transitions are simple, but are missing the connection between pages.

 

LIST CONTACT STYLE

 This mask transition guides the user to where the page going, but is missing hierarchy.

This mask transition guides the user to where the page going, but is missing hierarchy.

 This transition shows the hierarchy, but didn't give users a gesture response.

This transition shows the hierarchy, but didn't give users a gesture response.

 This transition shows the hierarchy, but didn't give user a gesture response.

This transition shows the hierarchy, but didn't give user a gesture response.

 As a physical object, the contact list can break into individual element to lead user to a new page.

As a physical object, the contact list can break into individual element to lead user to a new page.

 A transition that shows where the new page coming from, and also shows the hierarchy as flat left and right.

A transition that shows where the new page coming from, and also shows the hierarchy as flat left and right.

 A transition that shows where the new page coming from, and also shows the hierarchy of the new page as overlay. (Also did framer prototype)

A transition that shows where the new page coming from, and also shows the hierarchy of the new page as overlay. (Also did framer prototype)

 

Project completed in November 2014.